Alu Rahvaõpistus 2019. aastal toimuvad kursused

Alu Rahvaõpistu
Tegevusteate nr 200019
Keskkooli 1a,  Rapla
Tel 53747905; 4856438;
E-post: alu.rahvaopistu@mail.ee
Koduleht: www.alurahvaopistu.ee

 

Alu Rahvaõpistus toimuvad 2019. aastal järgmised kursused:

 

„Õpimotivatsioon“

16 ak tundi: Koht: Rapla Rahvakool Hariduse 3, Rapla II korrusel

  • Koolitus tööpäeva õhtuti 30.09 ja 01.10, 03.10, 07.10.2019 kell 17.30-20.45.
  • Koolitus nädalavahetustel 5.10 ja 19.10.2019 kella 9.00-17.00.

Koolituse eesmärgiks on, et õppija omandab oskuse püstitada isiklikke õpieesmärke ja nendest kinni pidada, planeerida selleks aega, oskab ennast analüüsida ja sõnaliselt väljendada. On teadlik enese õpioskustest ja suudab leida erinevaid motivatsioonivõimalusi.

Sihtgrupp on üldkeskharidusega või sellest madalama haridusega töötavad või töötud erialase ettevalmistuseta täiskasvanud ja teised elukestvas õppes vähem osalevad grupid.

Madalapalgalistel töökohtadel töötavad inimesed, töötasu on kuni 75% eelmise kalendriaasta keskmisest brutopalgast.

Koolitusel õpitakse, kuidas toimub õppimine täiskasvanueas –  milliseid õpioskusi kasutada, kuidas koostada tegevuskava ja leida õpimotivatsioon ja seada eesmärke.

Käsitletakse ka teemasid:

  • Eesmärkide formuleerimise ja saavutamisetehnikad;
  • Õppimisvõimaluste kohta info hankimine ja selle töötlemine;
  • Enesejuhtimise põhimõtted;
  • Meie tugevused ja piirangud;
  • Suhtlemisoskuste arendamine – verbaalne ja mitteverbaalne suhtlemine;
  • Konfliktid ja nende lahendamine;
  • Liftikõne koostamine ja esitamine;
  • Grupis töötamise ja koosõppimise oskuste arendamine.

Õppekavaga saab tutvuda siin.

Koolitajad:

Janne Liidik on lõpetanud Tallinna Pedagoogikakooli noorsootöötaja eriala, omab lapsehoidja 4 kutsekvalifikatsiooni. Janne läbis 2018. aastal Eesti Vabaharidus Liidu korraldatud 120-tunnise täiskasvanute koolitajate kursuse „Kuidas paremini toime tulla keeruliste sihtgruppidega”.  J. Liidik on Ridiradiralla OÜ juhatuse liige, Sotsiaalkindlustusameti  hankepartner puuetega lastele tugiteenuste pakkumisel. Janne on Ettevõtlikud Naised Raplamaal MTÜ ja Rapla rahvakooli asutajaliige. Ta on täiskasvanud koolitajana tegutsenud 13 aastat. Janne peres kasvavad 5-aastane poeg ja 8-aastane tütar.

Anneli Pärna on omandanud rakendusliku kõrghariduse Tallinna Kergetööstustehnikumis juhiabi erialal ja õpib hetkel Tallinna Ülikoolis andragoogiks. Anneli on 20-aastat ellu viinud mitmeid täiskasvanute koolitusprojekte ja töötanud RAEK-is MTÜde nõustajana. Ta on läbinud EKA konsultantide arenguprogrammi ning Marektingi Intituudi turunduse- ja müügiprogrammi (mõlemad 96 h). A. Pärna on Rapla Rahvakooli ja Koolitaja OÜ juhatuse liige ning üks Ettevõtlikud Naised Raplamaal MTÜ asutajatest.

Koolitusele registreerimine ja info: janne.liidik@gmail.com, tel 5904 7872.

 

Lapsehoidja 240 h                                       30.09.2019 – 08.11.2019       1200 eurot

Lapsehoidja kursus järgib lapsehoidja kutsestandardi nõudeid. Sihtgrupiks on lastega tegelejad  ja koolituse eesmärgiks on teadmiste ja oskuste andmine ning täiendamine tööks lapsehoidjana. Kursus sisaldab esmaabikoolitust. Praktika toimub munitsipaal- ja eralastehoius. Kursuse lõpetanud saavad sooritada riikliku kutseeksami SA Kutsekoda. Lapsehoidja kutset andev organisatsioon on Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsioonist   www.eswa.ee. Õppekavaga saab tutvuda siin.

Lektorid: Janne Liidik on lõpetanud Tallinna Pedagoogikakooli noorsootöötaja eriala, omab lapsehoidja 4 kutsekvalifikatsiooni, täiskasvanute koolitajana staaži 12 aastat.  J. Liidik on Ridiradiralla OÜ juhatuse liige, Sotsiaalkindlustusameti  hankepartner puuetega laste tugiteenuste pakkumiseks.

Heli Luhtmaa on lõpetanud Tallinna Ülikooli kutsepedagoogika bakalaureuseõppe, täiskasvanute koolitajana andragoogi 4 tase.

 

Lapsehoidja täiendkoolitus  120 h              07.10.2019 – 25.10.2019            600 eurot

Sihtrühmaks on kutsetunnistusega lapsehoidjad, kellel on kohustus 5 aasta jooksul läbida 120 tunnine täiendkoolitus. Kursus järgib lapsehoidja kutsestandardi nõudeid. Koolituse eesmärgiks on teadmiste ja oskuste täiendamine tööks lapsehoidjana. Kursus sisaldab esmaabikoolitust. Kursuse lõpetanud saavad lapsehoidja kutset taastõendada dokumentide alusel Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsioonist (www.eswa.ee) Õppekavaga saab tutvuda siin.

Lektorid: Janne Liidik on lõpetanud Tallinna Pedagoogikakooli noorsootöötaja eriala, omab lapsehoidja 4 kutsekvalifikatsiooni, täiskasvanute koolitajana staaži 12 aastat.  J. Liidik on 2006. aastal asutatud Ridiradiralla OÜ juhatuse liige, Sotsiaalkindlustusmeti hankepartner puuetega laste tugiteenuse pakkumiseks.

Heli Luhtmaa on lõpetanud Tallinna Ülikooli kutsepedagoogika bakalaureuseõppe, täiskasvanute koolitajana andragoogi 4 tase.

 

Lapse tugiisiku koolitus 180 h                01.10.2019 – 08.11.2019           1080 eurot

Sihtrühmaks on  isikud, es soovivad omandada teadmisi ja oskusi tugiisiku väljaõppeks ja hakata pakkuma tugiisiku teenust psühhosotsiaalselt keerulises olukorras olevatele lastele ja noortele.

Tugiisiku teenuse eesmärk on lapse abistamine ja juhendamine õpi- ja arendusprotsessis osalemisel, millega laps erivajadusest tulenevalt ise toime ei tule. Oluline on lapsele turvalise ja toetava kasvukeskkonna tagamine. Lapse tugiisik abistab last arendavate tegevuste läbiviimisel, õpetab ja julgustab igapäevaelus toime tulema. Vajaduse korral on tugiisik lapsele täiskasvanud saatjaks, abistab ja motiveerib õppimisel, aitab suhtlemisel pereliikmetega või väljaspool kodu. Tugiisik abistab vajadusel last liikumisel, üritustel osalemisel jms. Vanemate laste puhul võib tugiisik abistada asjaajamisel, olla emotsionaalse toe pakkuja, kogemuste või teabe vahendaja, igapäevatööde õpetaja jne. Õppekava sisaldab 40 õppetundi praktikat. Õppekava teemadega saab tutvuda siin.

Lektorid:

Janne Liidik on lõpetanud Tallinna Pedagoogikakooli noorsootöötaja eriala, omab lapsehoidja 4 kutsekvalifikatsiooni, täiskasvanute koolitajana staaži 12 aastat. J. Liidik on Ridiradiralla OÜ juhatuse liige, Sotsiaalkindlustusameti  hankepartner puuetega laste tugiteenuse pakkumiseks.

Anne Helme on lõpetanud Tallinna Ülikooli sotsiaaltöö  eriala, töötab lapsehoidja ja tugiisikuna, täiskasvanute koolitaja kogemus

Heli Luhtmaa on lõpetanud Tallinna Ülikooli kutsepedagoogika bakalaureuseõppe, täiskasvanute koolitajana andragoogi 4 tase.

 

Sotsiaalhooldaja (sh avahooldus)   320  h             01.10.2019 – 25.11.2019       1280 eurot

Sihtgrupiks on sotsiaalhooldajad, avahooldustöötajad, kes pakuvad hooldus- ja põetusteenust abivajaja kodus. Kursuse lõpetanu saab töötada kliendi koduhooldajana. Õppekava on koostatud vastavalt hooldustöötaja kutsestandardile ettevalmistuseks riiklikuks kutseeksamiks. Kursus sisaldab esmaabikoolitust, sotsiaalvaldkonna seadusandlust, eakate haigusi ja nende ravi, põetamistehnikat, psühholoogiat, tööd erivajadustega inimestega. Praktika toimub Rapla Hooldekeskuses, Raplamaa Haiglas või Tallinna Diakooniahaiglas.  Kursuse lõpetanutel on võimalik sooritada riiklik kutseeksam Tallinnas (SA Kutsekoda) vastavalt hooldustöötaja, tase 3 või hooldustöötaja, tase 4 kutsele. Hooldustöötaja võib töötada nii avahoolduses kui hoolekande- ja terviseasutuses.

Õppekavaga saab tutvuda siin.

Lektorid: Vaike Leola on lõpetanud Tartu Riikliku Ülikooli pedagoogika, psühholoogia dotsent, täiskasvanute koolitajana andragoogi 7 tase.

Heli Luhtmaa on lõpetanud Tallinna Ülikooli kutsepedagoogika bakalaureuseõppe, täiskasvanute koolitajana andragoogi 4 tase.

Janne Liidik on lõpetanud Tallinna Pedagoogikakooli noorsootöötaja eriala, omab lapsehoidja 4 kutsekvalifikatsiooni, täiskasvanute koolitajana staaži 12 aastat.  J. Liidik on 2006. aastal asutatud Ridiradiralla OÜ juhatuse liige, Sotsiaalkindlustusmeti hankepartner puuetega laste tugiteenuse pakkumiseks.

Bivian Rahumägi on õppinud 2000-2014 EELK Usuteaduste Instituudis, omab hooldustöötaja 4 kutsekvalifikatsiooni, täiskasvanute koolitaja kogemus.

 

Oleme Eesti Töötukassa koostööpartner. Kursustele on oodatud kõik tööotsijad, s.h koolituskaardi kasutajad.

Käibemaksu kursuste hinnale ei lisandu.