Alu Rahvaõpistu koolitused 2022 aaasta II poolaastal

Hooldustöötaja alusteadmiste koolitus  (sh eesti ja vene keeles)
90 akadeemilist tundi
10.10.2022 – 16.12.2022
720 €
Hooldustöötaja alusteadmiste koolitusele on oodatud vähemalt põhiharidusega täiskasvanud, kes soovivad hakata tegutsema hooldajana või täiendada oma teadmisi hooldustöö valdkonnas. Koolitus annab ülevaate teadmistest ja oskustest abivajaja hooldamiseks. Koolituse õppekava järgib Hooldustöötaja, tase 3 kutsestandardit. Õpe sisaldab hoolekandetöö seaduslikke aluseid, hooldustegevuste planeerimist ja läbiviimist, esmaabi koolitust, tööd eakatega ja erivajadustega inimestega. Hooldustöötaja alusteadmiste koolituse läbinu võib töötada nii avahoolduses kui hoolekande- ja terviseasutuses.
Õppekavaga saab tutvuda SIIN
Venekeelne õppekava on SIIN
Koolitus toimub 2 korda nädalas veebikeskkonnas (Zoom, Meet, Teams või Skype) välja arvatud esmaabi (16 h), praktika (8 h) ja isikukaitsevahendite kasutamine (8 h) Rapla Kultuurikeskuse ruumides.

Koolitajad:
Diana Mäng on lõpetanud Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õenduse eriala, omab kliinilise õenduse 6. taset, on Rapla maakonna infektsiooni volinik. Töötab haigla ülemõena ja koduõena, omab kogemust täiskasvanute koolitajana.
Marina Runno on lõpetanud Tallinna Ülikooli sotsiaalteaduste magistriõppe, läbinud Tallinna  Tervishoiu Kõrgkoolis tegevusjuhendaja rolli koolituse. On kirjutanud artikleid puudega inimeste rehabilitatsiooniteenuse valdkonna teemal Sotsiaaltöö ajakirjas, teinud ettekandeid seminaridel, konverentsidel ja ümarlauakohtumistel, omab kogemuspraktikat visiitidel puudega inimestele suunatud riiklikke sotsiaalteenuste valdkonnast. Töötab Käo Tugikeskuse direktorina, omab kogemust täiskasvanute koolitajana.
Heli Luhtmaa on lõpetanud Tallinna Ülikooli sotsiaalteaduste magistriõppe, töötab kiirabi  meeskonnas. Omab esmaabiõpetaja kutset ja pikaajalist kogemust täiskasvanute koolitajana.
Urve Uusberg on lõpetanud Tartu Riikliku Ülikooli psühholoogia eriala, omab psühholoogia magistrikraadi, täiendanud end psühhoterapeudina Eesti-Taani Geštaldiinstituudis. Rapla Maakonnahaigla Psühholoogiateenistuse asutaja ja juhataja, omab kogemust täiskasvanute koolitajana.

Arvutiõpe algajatele
10.10.2022 – 16.12.2022
30 akadeemilist tundi
500 €
Koolitusele on oodatud kõik huvilised, kes soovivad  saada arvutialast praktilist õpet.
Koolitusel osaleja omandab arvuti käsitsemise põhioskused, teadmised tekstitöötlusest ja interneti kasutamise oskuse info leidmiseks, suhtlemiseks ja igapäevaseks asjaajamiseks.
Õppekavaga saab tutvuda SIIN
Koolitus toimub 1  kord nädalas veebikeskkonnas (Zoom, Meet, Teams või Skype) ja/või Rapla Kultuurikeskuse ruumides. Vajalik oma arvuti olemasolu.
Koolitaja:
Aivar Arak, on lõpetanud Tartu Ülikooli Avatud Ülikooli informaatikaõpetaja kutsekoolituse, õppinud lisaks sündmuste helindamist, vabavaralist 3D disaini ja 3D printimist,  kaameratööd ja montaaži.  Hagudi Põhikooli infotehnoloogia administraator, omab kogemust täiskasvanute koolitajana.