Alu Rahvaõpistu koolitused 2023. aasta I poolaastal

Hooldustöötaja alusteadmiste koolitus (sh vene keeles)

90 akadeemilist tundi
07.02.2023 – 31.05.2023
Hind: 720 €

Hooldustöötaja alusteadmiste koolitusele on oodatud vähemalt põhiharidusega täiskasvanud, kes soovivad hakata tegutsema hooldajana või täiendada oma teadmisi hooldustöö valdkonnas. Koolitus annab ülevaate teadmistest ja oskustest abivajaja hooldamiseks. Koolituse õppekava järgib Hooldustöötaja, tase 3 kutsestandardit. Õpe sisaldab hoolekandetöö seaduslikke aluseid, hooldustegevuste planeerimist ja läbiviimist, esmaabi koolitust, tööd eakatega ja erivajadustega inimestega. Hooldustöötaja alusteadmiste koolituse läbinu võib töötada nii avahoolduses kui hoolekande- ja terviseasutuses.

Õppekavaga saab tutvuda SIIN
Venekeelne õppekava on SIIN

Koolitus toimub 2 korda nädalas veebikeskkonnas (Zoom, Meet, Teams või Skype) välja arvatud esmaabi (16 h), praktika (8 h) ja isikukaitsevahendite kasutamine (8 h) Rapla Kultuurikeskuse ruumides.

Koolitajad:

Diana Mäng on lõpetanud Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õenduse eriala, omab kliinilise õenduse 6. taset, on Rapla maakonna infektsiooni volinik. Töötab haigla ülemõena ja koduõena, omab kogemust täiskasvanute koolitajana.

Marina Runno on lõpetanud Tallinna Ülikooli sotsiaalteaduste magistriõppe, läbinud Tallinna  Tervishoiu Kõrgkoolis tegevusjuhendaja rolli koolituse. On kirjutanud artikleid puudega inimeste rehabilitatsiooniteenuse valdkonna teemal Sotsiaaltöö ajakirjas, teinud ettekandeid seminaridel, konverentsidel ja ümarlauakohtumistel, omab kogemuspraktikat visiitidel puudega inimestele suunatud riiklikke sotsiaalteenuste valdkonnast. Töötab Käo Tugikeskuse direktorina, omab kogemust täiskasvanute koolitajana.

Heli Luhtmaa on lõpetanud Tallinna Ülikooli sotsiaalteaduste magistriõppe, töötab kiirabi  meeskonnas. Omab esmaabiõpetaja kutset ja pikaajalist kogemust täiskasvanute koolitajana.

Urve Uusberg on lõpetanud Tartu Riikliku Ülikooli psühholoogia eriala, omab psühholoogia magistrikraadi, täiendanud end psühhoterapeudina Eesti-Taani Geštaldiinstituudis. Rapla Maakonnahaigla Psühholoogiateenistuse asutaja ja juhataja, omab kogemust täiskasvanute koolitajana.

Hooldustöötaja koolitus

320 akadeemilist tundi
07.02.2023 – 31.05.2023
Hind: 1750 €

Koolitusele on oodatud täiskasvanud, kes soovivad omandada teadmisi ja oskusi abivajaja hooldamiseks ja töötamiseks hooldustöötajana nii avahoolduses kui ka hoolekande- ja tervishoiuasutuses. Koolitusprogrammi läbimisel on õppijal teadmised ja oskused valdkonnaga seotud õigusaktidest, hooldustegevuste planeerimisest ja läbiviimisest. Õpe sisaldab ka tööd lastega, eakatega, erivajadustega inimestega, majapidamistööde ja meeskonnatöö korraldamist, erinevaid suhtlemisviise ning esmaabi koolitust.

Koolituse lõpuks õppija:

  • omab ülevaadet valdkonnaga seotud õigusaktidest, hoolduse alustest ja kutse-eetikast;
  • oskab planeerida ja viia läbi hooldustegevusi;
  • oskab märgata ja anda abi elamistoimingutes;
  • oskab dokumenteerida hooldustoimingud ja korraldada abivajaja toimetulekut toetavaid teenuseid;
  • oskab anda esmaabi, vajadusel kutsuda abi
  • oskab märgata laste, eakate või erivajadusega seotud probleeme ja leida neile lahendusi;
  • oskab planeerida ja korraldada meeskonnatööd;
  • praktika käigus kinnistatakse saadud teadmisi, täidetakse praktikapäevikut.

Õppekavaga saab tutvuda SIIN

Koolituse kogumaht on 320 akadeemilist tundi, millest 192 tundi on auditoorset õpet, 120 tundi praktikat ja 8 tundi iseseisvat tööd. Õppetöö toimub veebikeskkonnas (Zoom, Meet, Teams või Skype) välja arvatud esmaabi (16 h), praktika (120 h).

Õpingute lõpetamise eelduseks on osalemine auditoorsetes tundides 80% ja praktika läbimine töökeskkonnas täies ulatuses. Õppetulemuste hindamise aluseks on arvestus (küsimustik) ja praktikapäeviku esitamine. Koolituse lõpetanutele väljastatakse tunnistus. Esmaabi 16 h läbimisel väljastatakse lisaks eraldi esmaabi tunnistus. Tõend väljastatakse juhul, kui õppija läbis vähem kui 80%, aga mitte vähem kui 50% ettenähtud õppekava kogumahust. Koolituse lõpetanutel on eelneva erialase töökogemuse olemasolul võimalik taotleda luba hooldustöötaja, tase 4 riiklikule kutseeksamile.

Koolitajad:

Diana Mäng on lõpetanud Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õenduse eriala, omab kliinilise õenduse 6. taset, on Rapla maakonna infektsiooni volinik. Töötab haigla ülemõena ja koduõena, omab kogemust täiskasvanute koolitajana.

Heli Luhtmaa on lõpetanud Tallinna Ülikooli sotsiaalteaduste magistriõppe, töötab kiirabi  meeskonnas. Omab esmaabiõpetaja kutset ja pikaajalist kogemust täiskasvanute koolitajana.

Tiina Rahkemaa on lõpetanud Tartu Riikliku Ülikooli defektoloogia eriala, läbinud TLÜ Avatud Ülikooli Täiendhariduskeskuses hariduslike erivajadustega õpilaste õppe koordineerija koolituse, täiskasvanute koolitaja kogemus.

Pille Kuldkepp on lõpetanud Tartu Ülikooli psühholoogia eriala, töötab Raplamaa psühholoogiateenistuses ja Rapla Haiglas, omab kogemust täiskasvanute koolitajana.

Anne Helme on lõpetanud Tallinna Ülikooli sotsiaaltöö eriala,  töötanud  lapsehoidja ja tugiisikuna, puuetega laste vanem, täiskasvanute koolitaja kogemus.

Arvutiõpe algajatele

07.02.2023 – 31.05.2023
30 akadeemilist tundi
Hind: 500 €

Koolitusele on oodatud kõik huvilised, kes soovivad  saada arvutialast praktilist õpet.

Koolitusel osaleja omandab arvuti käsitsemise põhioskused, teadmised tekstitöötlusest ja interneti kasutamise oskuse info leidmiseks, suhtlemiseks ja igapäevaseks asjaajamiseks.

Õppekavaga saab tutvuda SIIN

Koolitus toimub 1  kord nädalas veebikeskkonnas (Zoom, Meet, Teams või Skype) ja/või Rapla Kultuurikeskuse ruumides. Vajalik oma arvuti olemasolu.

Koolitaja:

Aivar Arak, on lõpetanud Tartu Ülikooli Avatud Ülikooli informaatikaõpetaja kutsekoolituse, õppinud lisaks sündmuste helindamist, vabavaralist 3D disaini ja 3D printimist,  kaameratööd ja montaaži.  Hagudi Põhikooli infotehnoloogia administraator, omab kogemust täiskasvanute koolitajana.